Wat is scalp pigmentatie?

 

Micro haar pigmentatie, zoals scalp pigmentatie ook wordt genoemd, is een cosmetische behandeling bij haarverlies en dunner wordend haar. De innovatieve techniek wordt toegepast met behulp van verfijnde apparatuur en permanente of semi-permanente pigmenten. Met scalp pigmentatie wordt het effect van natuurlijke haarstoppels gecreëerd. Het is een behandeling die geschikt is voor mannen en vrouwen die geconfronteerd worden met ongewenste haaruitval.

Hoe werkt scalp pigmentatie?
Scalp pigmentatie wordt uitgevoerd door een ervaren micro haar pigmentatie specialist. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van innovatieve apparatuur, die nog het meeste weg heeft van een tatoeage apparaat. Aan het uiteinde van het apparaat zit een ultrafijne, korte naald bevestigd waarmee het pigment in de huid wordt aangebracht. Scalp pigmentatie is een intensieve, langdurige behandeling met direct zichtbare resultaten. De duur van een behandeling hangt af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Gemiddeld moet u rekenen op een behandelsessie die 6 tot 8 uur in beslag neemt.

Ben ik geschikt voor scalp pigmentatie?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie komt u ook in aanmerking voor scalp pigmentatie bij ver gevorderde kaalheid en het ontbreken van voldoende donormateriaal. Micro haar pigmentatie is een behandeling die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Dunner wordend haar wordt optisch verdicht en een kale schedel krijgt een stoere, verzorgde ‘shaven look’. Alopecia areata patiënten, waarbij de Alopecia onder controle is, komen eveneens soms voor een behandeling in aanmerking. Breng uw behandelend specialist altijd op de hoogte van uw voornemen om een MHP behandeling uit te laten voeren.

Wat kan ik verwachten na afloop van een scalp pigmentatie behandeling?

Scalp pigmentatie is een intensieve behandeling met een lange behandeltijd. Voor goede resultaten laat u de behandeling bij voorkeur uitvoeren door een ervaren MHP-specialist. Het herstel na de behandeling verloopt echter vlot. Na afloop van de ingreep is de behandelde hoofdhuid soms rood en enigszins gezwollen. Dit zijn verschijnselen die
vanzelf verdwijnen in de dagen die volgen. De MHP-specialist zal u adviseren om de hoofdhuid rust te geven om het herstel te bespoedigen. Doorgaans is de hoofdhuid binnen zeven tot tien dagen na de scalp pigmentatie hersteld.

Welke resultaten worden bereikt met scalp pigmentatie?

Direct na afloop van de eerste behandelsessie heeft u zichtbare resultaten. Zowel de kleur als de intensiteit hiervan kunnen in eerste instantie nog vrij licht zijn. Na een week kunt u opvallende verbeteringen zien. Doorgaans zijn er meerdere behandelsessies nodig voordat het eindresultaat optimaal is. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, kan door een MHPspecialist nauwkeurig worden ingeschat. De meeste mannen en vrouwen hebben een geweldig resultaat na twee behandelsessies. Een derde sessie dient dan als touch-up of verdere verfijning.

Is scalp pigmentatie pijnlijk?

Micro haar pigmentatie wordt meestal niet als echt pijnlijk ervaren. Het is een cosmetische behandeling waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een volledige narcose en/of een plaatselijke verdoving. De pijnervaring hangt voornamelijk af van uw persoonlijke gevoeligheid en uw pijngrens. Bent u gevoelig voor pijn of ziet u erg op tegen de behandeling? Door vooraf uw hoofdhuid in te smeren met verdovende crème en pijnstillers te gebruiken wordt het gevoel vaak tot een minimum beperkt. Eventuele pijn na afloop van de behandeling kan eveneens met pijnstillers bestreden worden.

Klopt het dat mijn haar voor de behandeling kort geschoren moet worden?

Ja en nee. Het kort scheren van de haren voor een haar tattoo is niet vanzelfsprekend en verschilt per situatie. Mannen kan veelal gevraagd worden het haar tot op 1 mm te scheren. Doet u dit liever niet zelf? Dan kan het haar kort voor de behandeling in kliniek geschoren worden. Door het haar te millimeteren kan de specialist een goed idee krijgen van uw natuurlijke haarstoppelkleur. Vrouwen die scalp pigmentatie ondergaan doen dit voornamelijk om de haardos optisch te verdichten en kalende plekken mooi te laten camoufleren. Vrouwen wordt in de regel niet gevraagd om het haar te millimeteren.

Welke voordelen heeft scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een behandeling die geschikt is voor een brede groep mannen en vrouwen. Zelfs als u te maken heeft met vergevorderde kaalheid of Alopecia areata kan micro haar pigmentatie een oplossing bieden. Direct na afloop van de eerste behandelsessie heeft u zichtbare resultaten. De resultaten blijven langdurig zichtbaar. In vergelijking met andere cosmetische behandelingen, zoals een haartransplantatie, is scalp pigmentatie een uiterst betaalbare behandeling.

Sk4beauty
Sk4beauty

Hoeveel kost een scalp pigmentatie behandeling?

Cosmetische behandelingen, en dus ook scalp pigmentatie, zijn kostbaar. Nederland kent meerdere MHP-specialisten die vrij zijn in het samenstellen van de tarieven die gehanteerd worden. Als u bij verschillende aanbieders een prijsofferte aanvraagt, loont het vaak de moeite om deze aandachtig te vergelijken. Het aantal hoofdzones dat u laat behandelen ligt vaak aan de basis van de uiteindelijke prijs. Daarnaast kan ook het soort pigment dat wordt gebruikt en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen een rol spelen. De kosten kunnen oplopen van zo’n €600 tot soms wel €3.500.

Wordt scalp pigmentatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Helaas gaan zorgverzekeraars maar zelden tot een kostenvergoeding voor scalp pigmentatie over. Als uw haaruitval en/of kaalheid het gevolg is van een ongeval en/of brandwonden dan kan een gedeeltelijk of volledige kostenvergoeding een mogelijkheid zijn. Zorgverzekeraars hanteren eigen voorwaarden en vergoedingsbedragen. U dient daarnaast de nodige documentatie en bewijzen te overleggen voordat de vergoeding wordt verstrekt. Meer informatie kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Wat zijn de risico’s van scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een relatief veilige cosmetische ingreep, met slechts een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Laat de behandeling uitvoeren door een ervaren MHP-specialist die weet hoe de mooiste resultaten bereikt kunnen worden. Het is normaal dat de behandelde huid na afloop van de ingreep rood verkleurd en licht gezwollen is. De behandelend specialist geeft u adviezen en tips voor een voorspoedig herstel. In de dagen na de behandeling herstelt uw hoofdhuid zich en dit kan gepaard gaan met jeuk. Wees voorzichtig met hardhandig wrijven en krabben. Voorkom het openkrabben van de huid waardoor wondjes, infecties en littekens kunnen ontstaan. Zijn de zwellingen na tien dagen nog niet weg of is er sprake van slechte wondgenezing? Neem dan contact op met de MHP-specialist die de behandeling heeft uitgevoerd.

Voor wie is scalp pigmentatie een geschikte behandeling?

Scalp pigmentatie, een andere benaming voor micro haar pigmentatie of haar tattoo, is een behandeling voor mannen en vrouwen. Met behulp van gekleurde pigmenten kan haaruitval op natuurlijke wijze gecamoufleerd worden. Kale plekken worden verborgen, een dunner wordende haardos wordt optisch verdicht en een kale schedel krijgt een verzorgd geschoren uiterlijk. Minderjarigen die behandeld willen worden hebben daarvoor schriftelijke toestemming nodig van de ouders en/of voogd.

Hoe wordt scalp pigmentatie uitgevoerd?

De behandeling wordt uitgevoerd met een geavanceerd apparaat waaraan een ultra fijne, korte naald is bevestigd. De MHP specialist brengt met behulp van de apparatuur het gekleurde pigment aan in de hiervoor bestemde huidlaag. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen, duurt een scalp pigmentatie behandeling gemiddeld zo’n 4 tot 8 uur.

Hoe wordt mijn hoofdhuid verdoofd voor de scalp pigmentatie?

Het is niet gebruikelijk om de huid plaatselijk te verdoven. Scalp pigmentatie is een behandeling die door de meeste mannen en vrouwen niet als pijnlijk wordt ervaren. Ziet u op tegen de ingreep of bent u erg gevoelig? Maak dan voorafgaand aan de behandeling eventueel gebruik van een verdovende crème die u op de huid smeert. U voelt dan niets van de scalp pigmentatie.

Is het resultaat van scalp pigmentatie natuurgetrouw?

Ja. De behandelend specialist bekijkt uw hoofdhuid en uw haargroei aandachtig. Uw wensen worden besproken en geadviseerd wordt hoeveel hoofdzones u voor een optimaal resultaat het beste laat behandelen. Uw natuurlijke haarlijn kan hierbij worden gevolgd.

Is het scalp pigmentatie resultaat direct zichtbaar?

Na afloop van de eerste behandelsessie zijn er direct resultaten zichtbaar. In eerste instantie kunnen de kleuren van het aangebrachte pigment er vaag en flets uitzien. Dit verbetert in de dagen die volgen. Van het aangebrachte pigment wordt een gedeelte op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Doorgaans zijn na een tweede behandelsessie de resultaten uitstekend. Een eventuele derde sessie dient eerder als kleine touch-up.

Wat doe ik als het resultaat van scalp pigmentatie tegenvalt?

Tegenvallende resultaten vinden niet zelden hun oorsprong in een verkeerd, te hoog verwachtingspatroon. Ervaren MHP specialisten bespreken al tijdens het intakegesprek de mogelijkheden die uw situatie van toepassing zijn. Als u een weelderige haardos verwacht is micro haar pigmentatie niet de juiste behandeling. Heeft u een realistisch
verwachtingspatroon en vallen de resultaten toch tegen? Wellicht kan een en ander verbeterd worden met een nabehandeling. Het is ook mogelijk om de aangebrachte pigmenten te laten verwijderen. Dit kan met een laserbehandeling gedaan worden. Let op dat u altijd kiest voor een goede en ervarens specialist.

Valt het op dat ik scalp pigmentatie heb uit laten voeren?

De eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Korstjes doen zich soms voor als de huid geneest. Alle verschijnselen zijn tijdelijk en nemen in de dagen na de ingreep geleidelijk aan af. Uw huid kan, als gevolg van het herstel, wat gaan jeuken. Belangrijk is om niet te wrijven en daarmee te voorkomen dat u de huid openkrabt. Zonder wondjes en infectiegevaar is na 7 tot 10 dagen niet meer zichtbaar dat u scalp pigmentatie heeft ondergaan

Beauty, cosmetica en persoonlijke verzorging

Brunssum, Lindeplein 5