After lipo massage

Wat is een After lippo massage

Wat houdt een ‘After Lipo Massage‘ in? Zoals de naam al aangeeft, is een ‘After Lipo Massage‘ een massage die wordt uitgevoerd na een liposuctieprocedure, die ook vaak bekend staat als liposculptuur. Deze behandeling is ontworpen om de harde knobbeltjes die zich onder de huid kunnen vormen te verzachten en om tegelijkertijd afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Meestal wordt hierbij handmatige lymfedrainage toegepast, soms in combinatie met technieken voor myofasciale ontspanning en diepere weefselmassage.

Waarom zou je na liposuctie laten masseren?

Tijdens een liposuctieprocedure worden onderhuidse tunnels gecreëerd door het afzuigsysteem. Deze tunnels hebben de neiging om na verloop van tijd te genezen met littekenweefsel, ook wel bindweefsel genoemd. Er bestaat echter een risico dat dit littekenweefsel samensmelt met achtergebleven vetcellen, wat kan leiden tot zichtbare en ongewenste huidonregelmatigheden. Dit is natuurlijk niet het gewenste resultaat van een behandeling die vaak wordt gezocht om cosmetische redenen. Een ‘After Lipo Massage’ kan hierbij helpen.

Madero Sk4Beauty
Madero Sk4Beauty

Wat zijn de voordelen van een ‘After Lipo Massage’?

Een ‘After Lipo Massage’ kan aanzienlijke voordelen bieden en wordt sterk aanbevolen om te ondergaan gedurende de eerste twee tot drie maanden na de liposuctieprocedure. Dit is de periode waarin het lymfestelsel nieuwe verbindingen vormt in het beschadigde gebied. Het zou eigenlijk als standaard aanbeveling moeten gelden. Enkele van de voordelen zijn onder andere:

Versnelling van het genezingsproces

Voorkomen en oplossen van verklevingen

Verbetering van de lichaamscontouren

Vermindering van het risico op infecties

Verbetering van de bloedcirculatie in de huid

Verlichting van pijn

Versnelling van het metabolisme

Snellere en esthetisch bevredigende resultaten

Hoe werkt een after lipo massage?

Een ‘After Lipo Massage’ is in essentie gebaseerd op manuele lymfedrainage, een huidbehandeling die het lymfestelsel stimuleert. Dit proces versnelt de afvoer van overtollig vocht en helpt de huid gladder aan te laten voelen, wat van cruciaal belang is voor het uiteindelijke resultaat.

Door deze benadering worden verklevingen voorkomen. Hoewel de chirurg zijn deel van het werk kan doen, is de juiste nazorg essentieel voor een prachtig eindresultaat. Aanvullende handelingen zijn vaak noodzakelijk om het gewenste volledige resultaat te bereiken.

Wanneer kan je het beste starten met after lipo massage?

Het beste moment om te beginnen met een ‘After Lipo Massage’ is idealiter ongeveer 2 weken na de ingreep. Als je hiermee te vroeg begint, kan het namelijk pijnlijk zijn, omdat de huid vaak nog blauwe plekken en gevoeligheid vertoont in de vroegste herstelfase.

Hoeveel after lipo massages zijn gebruikelijk?

Het aantal ‘After Lipo Massages’ dat gebruikelijk is, kan variëren op basis van de specifieke liposuctieprocedure en het individuele herstel van de patiënt. Over het algemeen geldt:

  • Bij liposuctie van enkele gebieden zoals de buik, flanken of bovenbenen, worden patiënten doorgaans 8-10 keer behandeld als onderdeel van een normaal herstelproces. Als er complicaties optreden tijdens het herstel, kan dit aantal toenemen.

  • Als de liposuctie is gecombineerd met een buikwandcorrectie, dan zijn er meestal 14-18 sessies nodig voor een uitgebreider herstelproces.

Het aantal benodigde sessies kan echter variëren afhankelijk van de individuele behoeften en reactie op de behandeling. Het is belangrijk om dit met de behandelend arts of therapeut te bespreken, omdat zij het meest geschikte behandelingsplan kunnen bepalen op basis van de specifieke situatie van de patiënt.

Bij schoonheidssalon SK4Beauty kost 1 behandeling van een uur 70 euro.

Voordelen van een Gecombineerde Buikwandcorrectie en Liposuctie Behandeling

Een buikwandcorrectie is echt wel een serieuze operatie. Het is dus helemaal niet gek als je daarna met een heleboel vragen of onzekerheden zit. Het aantal controlemomenten in het ziekenhuis is beperkt, dus is het heel fijn om iemand naast je te hebben waar je terecht kunt met al je bedenkingen. Iemand die weet wat ‘normaal’ is en wat niet, welke leefregels je moet opvolgen, die het litteken in de gaten houdt en die je helpt bij het afdrijven van (wond)vocht. De aangewezen persoon voor deze rol is de oedeemtherapeut. Manuele lymfedrainage en bindweefseltechnieken zijn dus om meerdere redenen een heel goed idee. Bij Fysio Jansen hebben we korte lijnen met de plastisch chirurgen in de omgeving. Samen zorgen we voor goede behandeling én nabehandeling.

Beauty, cosmetica en persoonlijke verzorging

Brunssum, Lindeplein 5